طبع و خواص و مضرات مصرف گوشت بره استرالیایی در بارداری برای زن باردار سرد یا گرم در سایت علم سرا
گوشت بره ، گوشت حاصل از گوسفندی است که در اوایل زندگی خود قرار دارد. گوشت بره را جزو گوشت قرمز می دانند ، زیرا دارای سطوح بالایی از میوگلوبین و پروتئینی است که در بافتهای عضلانی حیوانات خاص (مانند گاوها) یافت میشود که هنگامی که با اکسیژن مواجه میشود، به رنگ قرمز در می آید.
در شرایط کنونی ، درحالیکه گوشت بره یک گوشت قرمز است ، ولی شک نکیند که گوشت حاصل از انواع تغذیه شده بره توسط علف تازه بهطورکلی کاملاً سالم و منبع قابل اعتمادی از پروتئین هستند.
گوشت بره دارای چربی بسیار کمی است که آن را در میان سایر گوشت ها منحصر بفرد می کند. وقتی که از آن استفاده می کنیم، گوسفند دارای طعم ملایم است که از گوشت مرغ یا گوشت گاو مطلوبتر است و هنگام کباب طعمی بی نظیر دارد
سه نوع گوشت در برخورد با گوشت گوسفند داریم.گوشت بره که گوسفند نا بالغ است.گوشت گوسفند یک تا دو ساله که به اصطلاح به آن Hogget می گویند و گوشت گوسفند بالغ که طعم و عطرش تشدید می شود ولی سخت تر می شود.در بین این سه نوع گوشت ، گوشت بره بهترین است.
در این مطلب از سایت جسارت در مورد طبع و خواص و مضرات مصرف گوشت بره استرالیایی در بارداری برای زن باردار سرد یا گرم صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
گوشت گوسفند یا گوشت بره به گوشتی گفته میشود که از گوسفند اهلی به دست میآید. گوشت گوسفند یک ساله گوشت بره و گوشت گوسفند بالای یک سال گوشت هاگست و گوشت بزرگسالان گوشت گوسفند نامیده میشود. مجزا از گوشت، بره را گوسفندهای نوجوان نیز توصیف میکنند که ممکن نیست به عنوان گوشت بره از گوسفندهای نوجوان استفاده شود. این گوشت از نظر علم تغذیه یک منبع بسیار غنی از مواد معدنی، از جمله آهن، روی، کلسیم، سلنیوم، پتاسیم، مس و منیزیم و همچنین ویتامینهای مختلف گروه B است. ۴ اونس از گوشت بره شامل حدود ۲۸ گرم پروتئین است، اما تقریباً ۲/۳ از چربی اشباع موردنیاز روزانه شما را نیز تأمین میکند، بهطوریکه در هنگام مصرف گوشت بره پرهیز از زیادهروی و مصرف متعادل این گوشت توصیه میشود. همان ۴ اونس از این گوشت حاوی بیش از ۳۳۰ کالری است. علاوه بر چربیهای اشباعشده، گوشت بره دارای برخی از چربیهای غیراشباع نیز است.
برای مزاج انسان بهترین نوع گوشت، گوشت گوسفند است. گوشت بره ای که کمتر از ۶ماه داشته باشد، از گوشت گوسفند هم مرغوب تر است. در هر صورت برای مصرف گوشت قسمت راسته یا سردست یا دست و سینه گوسفند از ناحیه ران بهتر است. – گوشت گوسفند نسبت به انواع دیگر گوشت ، سریع الهضم است، یعنی به راحتی هضم می شود و به اصطلاح دستگاه گوارش را اذیت نمی کند. – داخل گوشت گوسفند نرم تر است و تری بیشتری هم دارد. – از نظر غلظت، خونی که گوشت گوسفند تولید می کند خون بهتری است. – مصرف گوشت گوسفند برای بیماران سوداوی مفید است. – باعث افزایش قدرت جنسی زن و مرد می شود.
با وجودی که گوشت بره، بافت ماهیچهای متراکم و پر حجمی ندارد، اما اغلب مردم به دلیل آنکه رنگ صورتی مطلوبی دارد و حداکثر مقدار گوشت و حداقل مقدار چربی را داراست آن را به گوشت گوسفند ترجیح میدهند. اما گوشت بره چه ویژگی متمایزی دارد و آیا مصرف آن توصیه میشود؟ گوشت بره از نظر تردی و خوشمزگی در میان دیگر گوشت حیوانات حرف اول را میزند و قابلیت هضم بالایی دارد. این گوشت حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن است و میتواند در ساختن بافتهای جدید مفید باشد. گوشت بره مقدار قابل ملاحظهای فسفر همراه با کلسیم و آهن دارد و از نظر ویتامینهای گروه B بخصوص B12 غنی است. این گوشت به دلیل بهترین طعم و کمترین میزان چربی گزینه مناسبی است.
مهمترین مزایای ناشی از مصرف این گوشت شامل محافظت از بدن در برابر کمخونی، افزایش توده عضلانی، بهبود سلامت استخوان، بهبود سیستم ایمنی بدن و سلامت سیستم عصبی، جلوگیری از نقایص زایمان و غیره است.لینولئیک اسید (CLA) موجود در گوشت بره در سطوح قابلتوجهی یافت شده است و این ترکیب در تعدادی از مطالعات در مبارزه با سرطان سینه در ارتباط است. جلوگیری از ایجاد بیماری کمخونی با مقدار خوبی از هر دو کلسیم و آهن، این نوع از گوشت قرمز میتواند در پیشگیری از بیماری کمخونی با ارائه آهن بهاندازه کافی برای ایجاد گلبولهای قرمز جدید کمک کند. کمک به فرایند کاهش وزن علیرغم بالا بودن کالری و چربیهای اشباعشده، شواهدی وجود دارد که گه گاه گوشت بره میتواند به افزایش حس سیری و افزایش فعالیت متابولیک کمک کند و پروتئینهای زیادی نیز تولید کند.
گوشت مرغ که جزء گوشتهای سفید است، در مقایسه با گوشتهای قرمز چربی و آهن کمتری دارد ولی از نظر تأمین پروتئین مورد نیاز بدن و دیگر خواص غذائی نسبت به گوشتهای قرمز کمبود خاصی ندارد، پس برای اشخاصی که غلظت کلسترول، تری گلیسیرید و اسیداوریک خونشان بالاست و دچار بیماریهای قلبی – عروقی و یا مشکلات نقرس هستند مناسبتر از گوشت قرمز میباشد. توجه به این نکته نیز مهم است که پوست مرغ قبل از پخت کنده و جدا شود که این امر باعث کاهش دریافت چربیهای اشباع و کلسترول آن میشود.گوشت طیور از قبیل مرغ بدلیل خصوصیاتی مانند پروتئین زیاد، چربی کم، طعم غذائی خوب، نسوج نرم و سهل الهضم بودن، برای تغذیه اطفال و بیمارانی که احتیاج به غذای سبک و زود هضم دارند مناسبتر میباشد. گوشت شتر مرغ نیز دارای بافتی نرم و تُرد است و به دلیل داشتن چربی کم و میزان کلسترول پائین برای بیماران قلبی – عروقی مناسب تر میباشد و همچنین بخاطر داشتن آهن بالا برای خانمهای باردار و دختران بالغ سودمند است و میتواند جانشین مناسبی برای گوشت قرمز باشد. پس افرادی که بنا به هر دلیلی مصرف گوشت قرمز برای آنان مضر میباشد میتوانند از گوشت این پرنده صحرائی استفاده نمایند.ماهی ها و دیگر آبزیان نیز جزء گوشتهای سفید میباشند، چربی غذاهای دریائی به طور عمده از اسیدهای چرب غیراشباع است که بنام اسیدهای چرب امگا-۳ معروفند. همچنین میزان کلسترول در آبزیان بسیار کم است. غذاهای دریائی دارای انواع املاح و ویتامینها از قبیل ویتامین A، D، ویتامینهای گروه Bاملاحی چون فسفر و کلسیم میباشند.اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در غذاهای دریائی، افسردگی و بداخلاقی را از بین میبرد و باعث تقویت قلب، مغز، قدرت بینائی، حافظه و تنظیم فشار خون میشود و بخاطر همین خواص ارزنده و مفید است که توصیه به خوردن بیشتر گوشت سفید بخصوص گوشت ماهی و دیگر آبزیان میشود.
برخی از عوارض جانبی ممکن در مورد خوردن گوشت بره وجود دارد، به ویژه اگر شما این ماده را بیشازحد مصرف کنید، از جمله موارد زیر است: خطر بالای فشارخون بالا کلسترول بالا دیابت مشکلات قلبی عروقی
گوشت بره بهعنوان منبع منسجمی از پروتئین، میتواند به بهبود و افزایش توده عضلانی کمک کند، درحالیکه همچنین مصرف این ماده غذایی باعث بهبود عملکرد جسمانی و فعالیت متابولیک در بدن میشود.
فرآورده های گوشتی، فراورده هایی را می نامندکه لااقل نیمی از آنها را گوشت تشکیل داده باشد. محصولات گوشتی یکی از پر مصرف ترین فراورده های غذایی به شمار آمده و تنها در کشور آلمان که یکی از بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده فرآورده های گوشتی می باشد بیش از ۵۰۰ نوع محصولات با اسامی مختلف وجود دارد. فرآورده های گوشتی را به ۴ دسته تقسیم می کنند: کالباس های حرارت دیده کالباس های خام کالباس های پخته گوشت های عمل اوری تقریبا کلیه کالباس و سوسیس های تهیه شده در کارخانه های فرآورده های گوشتی کشور ما از نوع حرارت دیده می باشد.
با بودن مقادیر قابلتوجهی از اسیدهای چرب امگا ۳ در این گوشت، پوست دارای بعضی از ویژگیهای آنتیاکسیدانی میشود، بنابراین چینوچروکها و لکههای در ارتباط با سن در فرد مصرفکننده کاهش مییابد.
گوشت به عنوان یکی از مواد غذایی از لحاظ مصرفی بودن به چندین دسته کلی تقسیم می شود: گوشت قرمز که شامل گوشت گاو، گوسفند، گوساله و در مواردی شامل گوشت اسب، بز، شتر و شترمرغ و… می باشد. گوشت سفید که به دو گروه گوشت طیور که به پرندگان اهلی اطلاق می شود که شامل مرغ، بوقلمون، مرغابی و غاز و… می شوند. گوشت ماهیان و آبزیان دریایی که شامل انواع ماهی و میگو می باشند.
علیرغم بالا بودن کالری و چربیهای اشباعشده، شواهدی وجود دارد که گه گاه گوشت بره میتواند به افزایش حس سیری و افزایش فعالیت متابولیک کمک کند و پروتئینهای زیادی نیز تولید کند.
درباره طعم آن می توان گفت که این گوشت، دارای مزه ملایمی است و آن را از گوشت مرغ یا گاو لذیذتر می کند. طعم دل نشین آن در زمان پخت در باربیکیو و یا به حالت تنوری، محبوب و مورد علاقه در همه جای دنیا است. این گوشت که عموما از بره های جوان به دست می آید خود دارای دو گونه مختلف است؛ Hogget و Mutton. نوع اول از بره بین یک تا حداکثر دو سال و Mutton از انواع بالغ ترگوسفند به دست می آید. مزه این گوشت بستگی به سن بره دارد و هر چه سن آن بیشتر شود، گوشتش هم سفت تر می شود. به همین دلیل است که اغلب مردم، گوشت بره را ترجیح می دهند که نسبت به دیگر انواع گوشت، نرم و لذیذتر است.به واقع گوشت میش و بز نسبت به گوشت بره دیرپز است اما در عین حال گوشت بز هم نسبت به گوشت میش سفت تر است. اما به گوسفندی که نر و بالغ است شیشک گفته می شود و گوشت شیشک هم نسبت به گوشت میش هم لطیف تر است. گوشت قوچ هم مقوی است و برای جوانان توصیه می شود. و البته از گوشت شیشک هم دیرپز تر است.
گوشت قرمز: که شامل گوشت گاو ، گوسفند و گوساله و بره و… می باشد که سرشار از ویتامین های مفید برای بدن می باشد. ظاهر گوشت قرمز سالم نباید لزج و چسبنده و مترشح باشد، از علائم نگهداری گوشت در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی خشک و یا چروکیده بودن آن است.عضلات گوشت از لحاظ سفتی و قوام باید طبیعی باشد و با فشار انگشت، پس از برداشتن انگشت به حالت اولیه بر گردد. از علائم فساد گوشت می توان به بوی غیر طبیعی و نامطبوع مانند ترشیدگی، عفونت و گندیدگی، کپک زدگی و یا تعفن علامت فساد گوشت می باشد.رنگ طبیعی گوشت با توجه به نوع دام کشتاری صورتی متمایل به قرمز است، کمرنگ بودن گوشت ممکن است علامت کم خونی و بیماری مزمن دام کشتاری باشد.پر رنگ بودن و تیره رنگی گوشت علامت عدم خروج کامل خون در هنگام ذبح است که خود از علائم احتمالی ابتلای دام به بیماری عفونی و تب دار یا مرگ دام قبل از کشتار است.