تشخیص و خواص و مضرات عنبر نسارا برای سینوزیت چیست در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا
همانطور که میدانید عنبر نسارا، مادهای است که در ظاهر بی ارزش است و بقیه فکر میکنند تنها بعنوان کود حیوانی کاربرد دارد غافل از آنکه این ماده به ظاهر بی ارزش مدت هاست جای خود را در طب سنتی پیدا کرده و در درمان بسیاری از بیماریها بخصوص بیماریهای عفونی کاربرد دارد.
فواید عنبر نسارا (مدفوع الاغ ماده یا پشکل ماچلاق) شامل خاصیت میکروبکشی، کمک به درمان سینوزیت مزمن، سرماخوردگی و درمان عفونتهای زنان است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد همه چیز درباره عوارض و خواص عنبر نسارا در دوران بارداری صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
عنبر نسارا یا پشکل ماچلاق، مدفوع الاغ ماده است که از گذشته و در طب سنتی از آن برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میشده است. امروزه نیز بسیاری از امراض و عفونتها را با این روش درمان میکنند و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی کاربرد دارد. در حقیقت استنشاق دود حاصل از سوزاندن عنبر نسارا می تواند در درمان زخم های ناشی از برخی بیماری ها همچون آبله مرغان، زونا، سالک، عفونتهای زنان، برخی بیماریهای تنفسی و غیره موثر باشد.
به طور کلی مهمترین فواید عنبر نسارا که در کتب طب سنتی از آن یاد شده است، خاصیت میکروبکشی این ماده میباشد. برخی از مهمترین خواص درمانی عنبر نسارا عبارتند از: دود دادن عنبر نسارا در محیط های بسته مثل فضای خانه، مانند اسفند اثر میکروب کشی قوی داردو انجام این کار به ویژه در فصول سرد، تاثیر قابل توجّهی در کاهش موارد بروز بیماری هایی مثل سرماخوردگی دارد؛ به ویژه اگر یکی از اعضای خانواده سرماخورده باشد می توان با این کار از افزایش بار ویروس در فضای محلّ زندگی کاست. دود حاصل از سوزاندن عنبر نسا برای درمان خارش پوست مفید است و به بهبود برخی بیماری های پوستی نظیر آبله مرغان، زونا و … کمک میکند. کمک به درمان سینوزیت مزمن از فواید عنبر نسارا بوده، در درمان سر درد نیز موثر است. از خاکستر عنبر نسارا میتوان برای معالجه تاولهای چرکی و دارای ترشح استفاده نمود. همچنین کمک به بهبود زخم های ترشّح دار ناشی ازدیابتو نیززخم های بستراز فواید عنبر نسارا است. دود دادن عنبر نسارا برای درمانگل مژه ( در مرحله حادّ آن) و نیز انواع عفونت های قی کننده چشممفید است. البته دود دادن طولانی مدّت عنبر نسارا برای چشم توصیه نمی شود. جالب است بدانید نتایج یک تحقیق علمی بر روی فواید عنبر نسارا، اثرات ضد میکروبی دود این ماده را بر روی میکروبهای بسیار مقاومی مانند استافیلوکوک اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا نشان داده است. متن کامل این پژوهش را میتوانید در این صفحه از سایت دانشگاه علوم پزشکی مطالعه کنید. کمک به درمان برخی بیماریهای زنانه و رفع عفونت یکی دیگر از فواید عنبر نسارا بوده، در طب سنتی از این ماده و دود دادن آن برای کاهش خونریزی و کوتاه کردن دوره عادت ماهیانه بانوان و درمان عفونت های واژینال استفاده میشود. دود حاصل از سوزاندن عنبر نسا برای تسکین موقت دندان درد مفید میباشد.
برای این کار ۲ الی ۳ عدد عنبر نسارا را همراه با خاک شیر و اسپند و یا به تنهایی، روی کمی ذغال انداخته و گلدان سفالی که ته آن سوراخ داشته باشد را روی آن برگردانید، که در این صورت مانند دودکش می شود و بسته به نوع بیماری دود حاصل از آن را استنشاق کنید. به عنوان مثال: برای عفونت گوش باید دود را با قیف یا کاغذ لوله شده وارد گوش کرد. برای عفونت یا چرک گلو و سینوزیت هم باید دود را به گلو و مغز رساند. قرار دادن زخم ها در معرض دود عنبرنسارا و یا استعمال موضعی خاکستر آن بر روی محل زخم یا سوختگی برای التیام زخم مفید است. همچنین میتوان پودر یا کوبیده آن را چند مرحله روی زخم پاشید تا زود خوب شده و عفونت نکند. به منظور درمان عفونتهای زنانه، باید واژن را با دود عنبر نسارا بخور دهید. برای این کار باید۱ الی ۲ عدد عنبر نسارا خشک شده را دود کرده و در زمانی که دود زیاد شد داخل شیشه ای با دهانه گشاد بریزید سپس دهانه شیشه را مقابل واژن بگیرید. این عمل را هر روز دو بار انجام دهیدتا کاملا اثرات عفونت از بین برود.
با وجود فواید عنبر نسارا در درمان بیماریها ذکر این نکته ضروری است که در تمام منابع علمی و طب سنتی فقط از سوزاندن و دود حاصل از این ماده برای درمان بیماری ها استفاده شده و به هیچ عنوان مصرف خوراکی آن جایز نمیباشد. نکته مهم دیگر در مورد این ماده تهیه آن از مراکز مطمئن است و لازم است از خود درمانی این ماده پرهیز شود.
عنبر نسارا سرگین الاغ ماده ای است که در بهار جمع آوری می شود و از خواص دارویی عجیبی برخوردار است. این ماده به ظاهر مشمئز کننده بهترین دارو برای خشک کردن زخم های عمیق ناشی از جراحت و سوختگی می باشد. از این ماده برای درمان عفونت های داخلی و خارجی گوش و همچنین درمان زخم های دهان مانند آفت استفاده می شود. ابن سینا دود عنبر نسارا برای کاهش طول دوره ی قاعدگی و کم کردن خونریزی های ماهیانه در زنان تجویز می کرده است! دود عنبر نسارا یکی از بهترین درمان های سینوزیت های مزمن، سرما خوردگی، عفونت های واژینال و درمان انواع زخم های عفونی و غیر عفونی است. بزرگتر ها یادشان می آید که این ماده در چندین سال قبل برای درمان و بهبود زخم ختنه استفاده می شد. برخی گوش درد را با دود سیگار آرام می کردند، غافل از این که دود سیگار منفعت دود عنبر نسا را ندارد.
دود دادن عنبر نسارا در محیط های بسته مثل فضای خانه، مانند اسفند اثر میکروب کشی قوی دارد و انجام گاهگاهی این کار به ویژه در فصول سرد، تاثیر قابل توجهی در کاهش موارد بروز بیماری هایی مثل سرماخوردگی دارد؛ به ویژه اگر یکی از اعضای خانواده سرما خورده باشد می توان با این کار از افزایش بار ویروس در فضای محل زندگی کاست.
استنشاق دود عنبر نسارا یکی از راه های مناسب برای درمان سینوزیت های مزمن و حاد و سرماخوردگی است. این کار در درمان سردردهای کهنه نیز موثر است. برای این کار، عنبر نسارا را در یک اسفند دود کن ریخته روی شعله کم قرار داده دود متصاعد شده را استنشاق کنید.
گرفتن مواضعی از بدن که دچار خارش است روی دود عنبر نسارا، یکی از روش های بسیار موثر در کاهش انواع خارش هاست. همچنین این کار، برای درمان تاول ها و زخم های ترشح دار نیز اثر مناسبی دارد. این روش یکی از بهترین روش های درمانی اگزما هم هست. همچنین این کار تاثیر بسیار خوبی در ترمیم سریع انواع زخم ها به ویژه زخم های سوختگی دارد.
ضماد کردن مخلوط عنبر نسارا و سرکه روی پیشانی در درمان خون دماغ مفید است.
به روش های ذیل می توان از عنبر نسارا برای کمک به درمان صرع استفاده کرد: استنشاق عصاره خشک آن با سرکه. استفاده از آب عنبر نسارای تازه به عنوان قطره بینی.
پاشیدن پودر عنبر نسارای خشک بر روی انواع زخم های تازه، علاوه بر کمک به بهبودی آنها، خونریزی آنها را نیز متوقف می کند و آنرا سریع خوب می کند
دود دادن عنبرنسارا برای کاهش خونریزی و کوتاه کردن دوره عادت ماهیانه بانوان و درمان عفونت های واژینال مفید است. روش استفاده به این شرح است: برای این کار ۲ الی ۳ عدد عنبر نسا را همراه با خاکشی و اسپند، روی کمی ذغال انداخته و گلدان سفالی که ته آن سوراخ داشته باشد را روی آن برگردانید، که در این صورت مانند دودکش می شود، لباس زیر خود را درآورده و دامن بلندی بپوشید و به حالت نیم خیز روی آن بایستید. البته این کار بدون خاکشی و اسپند هم موثر است. اگر هم حوصله ندارید می توانید بدون این تشریفات خاص درمان را انجام دهید. برای این کار کمی عنبرنسارا را روی اسفنددودکن روی شعله کم قرار داده بگذارید دودش به واژن بخورد. این کار را ۲ روز قبل از زمان پریود، ۲ روز در زمان پریود و ۲۲ روز بعد از پریود انجام دهید. ۸- به همان شیوه فوق الذکر، دود عنبر نسارا در درمان و و کاهش عوارض بواسیر هم بسیار موثر است.
طی تحقیقات و آزمایشات به عمل آمده توسط روش کروماتوگرافی و با استفاده از دستگاه GC-MS عنبر نسارا شامل ترکیبات زیر می باشد : هگزان استیک اسید آکونیتین بتاکاروتن دی متیل آمین ب با وجود چنین ترکیباتی و دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی ، آنتی باکتریال، ضد قارچ و ضد التهابی پشکل ماچلاغ دارویی بی نظیر جهت استعمال خارجی می باشد که استفاده از آن در درمان مشکلات زیر کارایی اثبات شده و موثری دارد .
استفاده از عنبر نسارا در درمان زخم دهانه رحم کاربرد موثری دارد .بدین منظور جهت استفاده از عنبر نسارا و درمان زخم دهانه رحم ۲ الی ۳ عدد عنبر نسا را با مقداری خاک شیر و اسپند،روی کمی ذغال گداخته بریزید و سپس یک گلدان سفالی که در انتها سوراخ می باشد را بر روی زغال ها بگذارید تا دود ناشی از سوختن این ترکیبات از سوراخ گلدان خارج شود .اکنون جهت بخور دادن رحم خود لباس زیر خود را در بیاورید و دامن بلندی بپوشید و سپس به حالت نیم خیز بر روی سوراخ گلدان قرار گیرید و رحم خود را بدین وسیله بخور دهید .انجام این عمل در ۲ روز قبل و بعد از پریود بهترین راه شناخته شده و اثر بخش درمان عفونت های واژینال و زخم های رحمی می باشد .
علایم عفونت قارچی واژن شامل موارد زیر میباشد: ۱- ترشحات واژن: یکی از شایع ترین علایم عفونت قارچی، ترشحات سفیدرنگی است که از ناحیه واژن خارج میشود. هم چنین ممکن است به رنگ سبز یا زرد هم باشد. مقدار این ترشحات میتواند زیاد یا کم باشد. ۲- خارش و سوزش: ناحیه تناسلی این بانوان معمولا متورم میباشد و احساس خارش و سوزش در این ناحیه دارند. سوزش این ناحیه ممکن است شدید شود و شدت سوزش در هنگام رابطه جنسی با همسر و ادرار کردن بسیار بدتر میشود. ۳- بوی واژن: موقع عفونت قارچی، بوی نامطبوعی ایجاد میشود. البته بوی نامطبوع واژن و یا ترشحات واژن، در بیماری هایی نظیر واژینوباکتریال نیز دیده میشود. آزمایش ترشحات توسط پزشک متخصص، در تشخیص قطعی و دقیق بیماری به پزشک کمک میکند. ***تذکر: ترشحات طبیعی واژن در زنان را نباید با عفونت قارچی اشتباه گرفت. ترشحات طبیعی شبیه ترشحات زنان قبل از قاعدگی میباشد. اگر در مورد طبیعی یا غیر طبیعی بودن این ترشحات شک دارید، با پزشک خود مشورت نمایید.
عوامل تشدید کننده خارش در ناحیه تناسلی: ۱-شستشوی بیش از اندازه با لیف و صابون : برخی از بیماران بوجود آمدن خارش و یا سوزش و یا هر علامت دیگر در ناحیه تناسلی را به عدم رعایت بهداشت ربط داده و با شستشوی زیاد با صابون و لیف سعی در بر طرف کردن آن می کنند. این کار کاملا اشتباه بوده و منجر به تشدید خارش می شود. شستشو بعد از هر بار ادرار و مدفوع با آب خالی و سپس خشک کردن به آرامی با دستمال کاغذی برای بهداشت ناحیه تناسلی کافیست. ۲-پوشیدن لباس تنگ: پوشیدن لباسهای تنگ، چسبناک بویژه از جنس پلاستیک منجر به تشدید رطوبت شده و ناحیه را برای رشد قارچ مستعد می کند بنابراین توصیه می شود از پوشیدن لباسهای تنگ پرهیز شود. ۳-خشک کردن با سشوار: برخی از بیماران با تصور اینکه رطوبت منجر به رشد قارچ در ناحیه تناسلی می شود، با سشوار اقدام به خشک کردن ناحیه تناسلی می کنند. این کار نیز غلط است. خشک کردن با دستمال کاغذی نرم و به آرامی کفایت میکند. ۴-استفاده از کرم های مختلف: استفاده از کرمهای ضد خارش و ضد قارچ که معمولا بیماران بدون نسخه از داروخانه تهیه می کنند، خود یکی از عوامل اصلی خارش هستند. توصیه می شود حتما برای درمان خارش ناحیه تناسلی به پزشک متخصص مراجعه و تمام کرمهای موضعی را که خود از قبل استفاده می کنید قطع کنید. حداکثر می توان از وازلین خالص( بدون عطر و مواد نگهدارنده )برای تسکین خارش در ناحیه تناسلی استفاده کرد. ۵-استفاده از کاندوم و ژلهای روان کننده یا لوبریکانت(درزنان): اگر دچار خارش مزمن و طولانی مدت ناحیه تناسلی هستید بهتر است از کاندوم استفاده نکنید. همچنین ژلهایی که به عنوان ژلهای روان کننده به فروش می رسند از عوامل مهم ایجاد حساسیت، آلرژی و خارش در ناحیه تناسلی هستند. استفاده از این ژلها حتی برای کسانی که مشکل خارش هم ندارند توصیه نمی شوند. ***تذکر: اگر دچار خارش مزمن و طولانی در ناحیه تناسلی می باشید(در زنان) استفاده از تامپون به جای نوار بهداشتی ارجح است.البته این کار حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود. زیرا تامپون نیز عوارض خاص خود را دارد.
توضیحاتی در مورد خرمالو
خرمالو یکی از میوه های خوشمزه ای است که باید در زمان رسیدن مصرف شود ، چون اگر رسیده باشد خیلی خوشمزه است در غیر این صورت دهان را گس می کند.گونه های زیادی از درخت خرمالو در جهان موجود است که بیشتر انها در هوای گرم وجود دارند و تعداد کمی در هوای معتدل می رویند.
شاید برایتان جالب باشد ولی نام این میوه از دو میوه خرما و آلو گرفته شده است.برای داشتن اطلاعات مفید در مورد این میوه این مطلب که در دسته خواص مواد غذایی سایت پارسی زی منتشر شده است را کامل بخوانید.
خواص خرمالو برای پوست
این میوه دارای خواص زیادی برای پوست است بطوریکه خرمالو و یا آب خرمالوی تازه می تواند شادابی و طراوت را به پوست شما هدیه دهد و باعث روشنی رنگ پوست می شود.
برای درمان جوش صورت و آکنه کافیست که خرمالو یا آب آنرا به صورت خود بمالید تا این میوه صورت شما را از هرگونه چرک و الودگی تمیز کند.
خرمالو به دلیل داشتن ویتامین c خواص ضد التهاب و ضد عفونی پوست را انجام می دهد و برای اینکه از شر لکه های پوستی خلاص شوید درمان مناسبی است.
هر چیزی که از چین و چروک جلوگیری کند ، باعث جوان ماندن پوست می شود مانند خرمالو که خواص جوانسازی دارد.
۱-به مدت بیست دقیقه پوره خرمالو را روی پوست خود مالیده و سپس با آب گرم بشویید.(پوست)
۲ – برای تهیه ماسک برای پوست های چرب کافی است که آب گوجه فرنگی و پوره خرمالو را با هم مخلوط کنید و روی صورت خود به آرامی بمالید.اگر یک روز درمیان این کار را انجام دهید چربی پوست از بین می رود.
۳ – برای از بین بردن جوش صورت کافی است که پوره خرمالو را با آب خیار مخلوط کنید و هر روز روی پوستتان بمالید تا چربی پوست کنترل شود و جوشی در صورت نماند.
۴ – برای جوانسازی پوست کافی است که پوست خرمالو را بکنید و گوشت آن را روی پوست خود بمالید و یک ربع صبر کنید ، سپس با آب سرد بشویید.
خواص خرمالو برای موی سر
یکی از راحت ترین راهها برای رهایی از شوره سر این است که سرتان را با آب خرمالو بشویید چرا که خواص ضد عفونی کننده پوست سر در این میوه بالا است.
خرمالو میوه عجیبی است و دارای همه ویتامین ها از جمله ویتامین A و ویتامین B و ویتامین C را دارد و این ویتامین ها کمک به رشد و تقویت مو می کنند.
خواص خرمالو در دوران بارداری و شیردهی
وجود ویتامین های زیاد در خرمالو آن را یک میوه خوب برای دوران بارداری قرار می دهد که نیازهای جنین و مادر را تامین می کند.همچنین این میوه برای کم خونی در بارداری و پیشگیری از بیماری های ویروسی مناسب است.
وجود کلسیم در این میوه باعث می شود که روند استخوان سازی و انعقاد خون به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.این میوه به سیستم عصبی جنین کمک می کند و باعث رشد سریع جنین می شود.
آهن و ویتامین های موجود در خرمالو آن را برای دوره شیردهی مناسب می کند ولی حتما قبل از مصرف آن با پزشک متخصص مشورت کنید.اگر به کودک و نوزاد خرمالو می دهید باید توجه کنید که خرمالو ممکن است واکنش های حساسیت زا را در پی داشته باشد.
خواص خرمالو برای سلامتی
هر چیزی که فیبرش زیاد باشد و قندش کم باشد برای دیابتی ها مفید است مانند خرمالو و برای جلوگیری از گرسنگی تایید می شود.
خرمالو منبع مقادیر زیادی از کربوهیدرات و فیبر و پروتئین است و می تواند اشتها را در حد حیرت آوری کاهش دهد و در نتیجه موجب لاغری شود.آب زیاد این میوه متابولیسم بدن را بالا می برد و خوردن میوه تازه در صبح توصیه می شود.
این میوه دارای خواص آنتی اکسیدانی است و همچنین ویتامین c هم دارد و با این ویژگی ها ، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و به این ترتیب باعث پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا می شوند.
خرمالو برای درمان سنگ کلیه و سنگ مثانه استفاده می شود و دلیل فایده این میوه برای این بیماری های آب فراوان آن است که باعث می شود ادرار زیاد شود و سنگ دفع شود.همچنین برای دفع سنگ کلیه هسته خرما را کوبیده و مصرف کنید.